Odozva na Deň zdravia

19.11.2015 20:18

Pán  učiteľ, napísali ste to naozaj krásne a presne tak ako to vidia predpokladám aj mnohí rodičia. Veľmi ,veľmi držím palce, aby tento Váš protest padol na úrodnú pôdu a aby sa Vám všetkým učiteľom snáď už čoskoro vstávalo do práce s chuťou, radosťou a pomyslením, že to čo robíte Vás napĺňa a neubíja Vás nezmyselnými opatreniami, byrokraciou a útlakom. Viem, že dnes budete protestovať aj za nás rodičov, ktorým sa stav v našom školstve nepáči. Ďakujem aj v mene detí za Vaše úsilie a veľké srdcia.

Držím palce

Radi to podporime, kde sa da diskutovat o konkretnej podpore?

PRAJEM VELA SIL.

Pozdravujem vas a velmi vam drzim palce. Akurat dnes sme o tom debatovali v praci a vravela som, ze decka dostali triedneho z inej planety..

Verim, ze vam entuziazmus vydrzi. My mame tej situacie v skolstve /ale koniec koncov v kazdom rezorte/ plne zuby. Toto sa tyka uplne kazdeho obcana. Bez vzdelania to tu mozme cele zabalit a robit len lacnu pracovnu silu. Je mi do placu kam to cele ide... Uspesny den zajtra prajeme.

Mily pan ucitel, doba je tazka, ale to sme si mysleli aj mnohokrat predtym a niektore veci sa zmenili k lepsiemu a zial viacere zostali na primitivnej urovni. Myslim tym praktiky, ktore sa uz do tohoto milenia nemali preniest. A stalo sa. A deje sa. Hlboko vo svojom vnutri verim v dobro a v tom duchu vychovavam aj svojho syna. A preto nedovolim, aby aj tento rezim nevhodnym sposobom zasahoval a nicil spravnu vychovu. A uz vobec nie buducnost nasich deti. Lenze nici im aj pritomnost a som stastna, ze kolektivne prebudzanie nabralo silu. Verim, ze spolocne dokazeme poukazat na neodpustitelne chyby, ktorych sa dopustaju. Mate moj obdiv a plnu podporu. Rodicia a pedagogovia musia spolocnymi silami poukazat na nasledky zlych  rozhodnuti  a mocenskych praktik. Prajem Vam vela sily v tomto boji dufajuc, ze vacsina rodicov zdiela moj nazor. Pretoze uz nie je cesta spat, teraz je ta spravna chvila, aby sme sa nie len modlili za lepsie casy ale aj vytvorili priestor a v knihe dejin zacali pisat slova, ktore vychadzaju z nasho srdca.

Úprimne Vám držím palce a podporujem Vás,

Dobrý deň, ďakujem, oceňujem, obdivujem a som hrdý na to, čo Vy a Vaši kolegovia robíte. V škole a teraz aj mimo nej. O to viac, že idete do toho na vlastnú päsť a bez pseudoodborov. 

Podporujem a držím palce.

Vážna otázka na zamyslenie: Do akej miery potrebujete na dosiahnutie tohto cieľa školský systém? Nie je vám len guľou na nohe?

Zdieľam Vaše názory a želám Vám veľa malých i veľkých úspechov pri výchove detí i boji s byrokraciou!

Dobrý deň pán učiteľ, ďakujem za info a prajem veľa zdaru v tejto záležitosti... :D

Pán učiteľ, prejavuvem Vám a aj Vašim kolegom moju podporu a sympatie. 

10.12.2015 som s Vami a vždy budem!

Dobrý večer, pani učiteľka,/ Dobrý deň, pani riaditeľka

samozrejme, že Vašu snahu plne podporujem. Obdivujem Vás a všetkých Vašich kolegov, ktorí i napriek neprajným podmienkam ostali stále pracovať v školstve a snažia sa každý deň odovzdávať študentom vedomosti a kus seba, čo je nesmierne ťažké a bohužiaľ v našej spoločnosti stále nedocenené. Veľmi Vám držím palce, aby boli Vaše požiadavky splnené.

Vaša aktivita je veľmi dôležitá. Občianska angažovanosť je veľmi potrebná, avšak môže byť i veľmi nepohodlná. A ten, kto dokáže vystúpiť zo šedej priemernej zóny a  postaviť sa za správnu vec, ktorá pomôže celej spoločnosti aj napriek tomu, že to vôbec nie je pohodlné, si zaslúži ocenenie  i obdiv.

Vo Vašej snahe Vás plne podporujem a držím palce, aby sa podarilo dosiahnuť to, o čo sa v školstve už dlhé roky snažíte a čo Vám v plnej miere prináleží.   

Veľmi si želám, aby Vám to vyšlo. V tomto štáte sa našli peniaze na toľko vecí, len na naše deti sa úplne zabúda.

Veľmi Vám držím palce, iniciatívu plne podporujem a verím, že napomôže tomu, aby školstvo získalo väčšiu pozornosť a podporu.

Som rada, že Vás nadšenie z učenia neopúšťa, aj keď situácia v školstve je úplne zúfalá. 

Náš obdiv už máte a teraz je dôležité, aby ocenenie vášho pracovného výkonu bolo adekvátne a aby status učiteľa mal takú váhu, ako si v spoločnosti zaslúži. Trochu máme obavu, že je to ešte dlhá cesta.

Veľa síl, držíme palce.

Veľmi si vážime Vašu aktivitu, ktorá je nielen dôkazom toho, že naši učitelia si zaslúžia úctu nielen svojich žiakov ale i celej spoločnosti. Je faktom že,  aké má krajina školstvo, zdravotníctvo a ako sa správa k starým a znevýhodneným občanom, takú má životnú úroveňa stupeň demokracie.  

Účasťou na akcii Učiteľská kvapka krvi nepoukazujete iba na podfinancované školstvo a Vaše neadekvátne ohodnotenie, na nezáujem o učiteľské povolanie ako také, ako i na ďalšie problémy denného školského života, ale ukazujete celej spoločnosti, že nestačí iba sa sťažovať a schovávať sa za neidentifikovateľnú väčšinu, ale je potrebné urobiť konkrétnu vec. A Vaša Kvapka je toho reálnym príkladom.