ZÚČASTNI SA!

22.10.2015 23:27
Vážené kolegyne, kolegovia,
Od neúspešného štrajku učiteľov a pracovníkov v školstve  ubehli dva roky. Čo sa odvtedy  zmenilo? Nič: tí politici,ktorí nie sú vo vláde, sa radi nechávajú počuť, aké máme ťažké a krásne povolanie - poslanie, ktorého ohodnotenie treba určite v BUDÚCNOSTI riešiť. Tí, ktorí vo vláde sú, neustále tvrdia, že máme byť trpezliví a  odboroví predáci z OZ PŠaV  uverili tomu, že robia,  čo môžu a spokojne berú platy niekoľkonásobne prevyšujúce platy učiteľov.
O tom, ako je to s financovaním školstva a našimi platmi v skutočnosti, všetci dobre vieme. Slovenskí učitelia spomedzi krajín V 4 zarábajú najmenej. Priemerný plat učiteľa nie je ani 50% priemerne zarábajúceho vysokoškolsky vzdelaného človeka. Priemerná mzda učiteľa v Bratislave je  70% priemernej mzdy Bratislavčana. A zvyšovanie našich platov, ktoré prebieha od roku 2012, je v skutočnosti len ich valorizáciou.  
Milé kolegyne, kolegovia, rozumieme Vám, že na základe skúseností z predchádzajúcich protestov ste skeptickí k akýmkoľvek aktivitám upozorňujúcim na zlé postavenie učiteľa a školstva, no na druhej strane, ak nebudeme dávať nahlas vedieť o svojej nespokojnosti, tak nič nezmeníme.
Preto Vás pozývame na Zraz dlhých nosov, ktoré sa uskutoční 5. 11. 2015 o 15,30 hod. na Námestí Slobody,  na ktorom chceme dať vedieť našej vláde, že nás ťahajú  za nos, a my to tak nenecháme.
 
                                                                                                             Róbert Beutelhauser, učiteľ a aktivista